Peľ

Peľ je hlavným zdrojom bielkovín pre včely a plod. Pre človeka má peľ celý rad liečivých a  povzbudzujúcich vlastností.  Priaznivo ovplyvňuje látkovú výmenu, pomáha pri celkovej vyčerpanosti organizmu, pri psychickej únave, má omladzujúce účinky na bunky, a tým aj na celkovú kondíciu a výzor človeka.

Ponúkame odnôžkový peľ spracovaný s medom a s medovinou, aby bol sladší a stráviteľnejší. Ak včielky odnôžkový peľ uložia do plástov a zalejú ho medom je trikrát účinnejší a stráviteľnejší ako odnôžkový peľ. Tento peľ sa vyštikáva z plástov a zalieva do medu. Ponúkame ho ako perga v mede.

V tekutej forme je peľ ako peľová emulzia.


U niektorých ľudí môže peľ vyvolať aj alergické reakcie. Doporučujeme najskôr ľudský organizmus navykať na peľ konzimáciou repkového medu, ak organizmus príjme peľ z repkového medu, môžeme začať aj s konzumáciou odnôžkového peľu alebo pergy. Začíname vždy s nižšími dávkami peľu. Preventívne sa dávkuje 20 g peľu denne na celkové povzbudenie organizmu.